PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Ekim ayında ilan edilen “ateşkes”, Tel Aviv’in sivilleri ve direniş kadrolarını hedef alan kesintisiz operasyonlarına kılıf olmaktan öteye geçmedi.

YDH- İsrail ordusunun Gazze’de "ateşkesin" yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlediği yaklaşık 600 saldırıda 1200’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail’e ait insansız hava araçları yalnızca salı günü Gazze’nin nüfusun yoğun olduğu bölgelerinde sivil araçları ve halkın toplandığı noktaları hedef alan 10 saldırı gerçekleştirdi.
Şeyh Rıdvan Mahallesi’ndeki Emniyet Kavşağı yakınlarında sivillere düzenlenen saldırıda bir sağlık görevlisi ile bir çocuk öldürüldü.
Şeyh Aclin Mahallesi’nde sivil bir aracın vurulması sonucu Kudüs Tugayları komutanlarından Nemr İrşi hayatını kaybederken 10 Filistinli yaralandı.
İsrail güçlerinin Cibaliya Beled’in doğusundaki Halava Kampı’nda yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına ateş açması sonucu yaşlı bir Filistinli yaşamını yitirdi.
Reşid Caddesi’ndeki 17 Kavşağı yakınlarında sivillerin hedef alındığı başka bir saldırıda bir kişi öldürüldü. Pasaportlar bölgesindeki saldırıda ise aralarında bir çocuk ve bir kadının da bulunduğu üç kişi yaralandı.
Gazze’de peş peşe düzenlenen suikast ve saldırıların ateşkese rağmen günlük bir uygulamaya dönüştüğü, bölgesel arabulucuların ise İsrail’in ihlallerine karşı kayda değer bir tepki göstermediği belirtildi.
Yediot Aharonot muhabiri de saldırıları, “ateşkesten bu yana hiç durmayan bir takip operasyonu” olarak tanımladı.
Geçen yıl ekim ayında ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana günlük ortalama can kaybının 5’ten 10’a çıktığı bildirildi.