Galibaf'tan Caine'ye yanıt: 'Sizi avladığımız dönem bir zamanlar kâbusunuzdu, şimdi günlük gerçeğiniz' Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
18 Eylul 2026 · 21:34

Galibaf'tan Caine'ye yanıt: 'Sizi avladığımız dönem bir zamanlar kâbusunuzdu, şimdi günlük gerçeğiniz'

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine’nin geleceğin savaşlarında ABD birliklerinin “avlanacağı” yönündeki sözlerine yanıt vererek, F-35 ve F-15’lerin hedef alındığı dönemin çoktan başladığını söyledi.

YDH ― İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dan Caine’nin gelecekteki savaşlarda ABD kuvvetlerinin insansız sistemler tarafından “avlanacağı”, elektronik harp faaliyetleriyle sinyallerinin karıştırılacağı ve gerçek zamanlı olarak izleneceği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. 

https://x.com/mb_ghalibaf/status/2100998574234599654

Galibaf, Caine’nin açıklamalarına ilişkin mesajında ABD savaş uçaklarının İran tarafından hedef alınmasına atıf yaparak, “F-35’lerinizin ve F-15’lerinizin avlandığı, ardından da hasar gördüklerini açıklamak zorunda kaldığınız dönem çoktan başladı” dedi.

İran Meclis Başkanı, “Bir zamanlar kâbus gibi görünen şey, artık günlük gerçeğiniz. Alışın” ifadelerini kullandı.

Caine ne demişti?

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dan Caine ise yaptığı açıklamada, teknolojinin savaşın karakterini hızla değiştirdiğini belirterek ABD ordusunun gelecekteki çatışmalara buna göre hazırlanması gerektiğini söyledi.

Caine, müşterek kuvvetlerin bu tür çatışmalarda savaşmaya ve kazanmaya hazırlanması gerektiğini belirterek, birliklerin gelecekte “otonom sistemler tarafından avlanacağını”, elektromanyetik spektrum genelinde sinyallerinin karıştırılacağını ve gerçek zamanlı olarak izleneceğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı ayrıca, geleceğin savaşlarında müşterek kuvvetlerin farklı seviyelerdeki muharebe kabiliyetlerini bir araya getirerek geniş ölçekte öldürücü güç üretmesi ve birlikleri yeni savaş ortamına hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Galibaf’ın yanıtı, Caine’nin gelecekte yaşanabileceğini söylediği savaş ortamının İran açısından hâlihazırda yaşandığı mesajını içeriyor.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 18.09.2026 23:45 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/44828/galibaf-tan-caine-ye-yanit-sizi-avladigimiz-donem-bir-zamanlar-kabusunuzdu-simdi-gunluk-gerceginiz