YDH- Libya rejimine muhalif liderlerden Abdulmecid Mansur, Lübnan Emel Hareketi’nin kurucusu İmam Musa Sadr’ın halen hayatta olduğunu açıkladı.

 

El Arabiya televizyonunun haberine göre Tobo Kabileleri Kurtuluş Cephesi Lideri Abdulmecid Mansur’un Lübnan Emel Hareketi kurucusu İmam Musa Sadr’ın sağ olduğunu ve Libya’da bir cezaevinde tutulduğunu belirtti.

 

Libya rejimi muhalifi Abdulmecid Mansur, “Libyalı liderlerin İtalya’ya gitmek için Libya’dan ayrıldıklarını söyledikleri İmam Musa Sadr halen Libya’da bulunuyor” dedi.

 

Ailesinin de sağ olduğuna inandığı İmam Musa Sadr’ın en son 1992 yılında Libya’nın Sebha kentindeki cezaevinde görüldüğü bildiriliyor.

 

Lübnan Emel Hareketi’nin kurucusu İmam Musa Sadr’dan, 1978 yılında Libya’ya gitmesinden sonra haber alınamamış, Libya yetkilileri İmam Sadr’ın Libya’dan ayrılarak İtalya’ya gittiğini idda etmişti.

 

Halen Norveç’te yaşayan Abdulmecid Mansur, İmam Musa Sadr’ın Libya’dan ayrıldığı yönündeki resmi açıklamaların yalan olduğunu belirterek Çad Adalet ve Demokrasi Hareketi’nin Kurucusu yargıç Yusuf Tuğeymi’nin de İmam Musa Sadr’ın sağ olduğunu ve Libya’da bir cezaevinde tutulduğunu söylediğini hatırlattı.