YDH-BM Ortadoğu Barışı eski Koordinatörü Alvaro Desoto, bölgede Hizbullah’ı yenebilecek hiçbir gücün bulunmadığını belirtti.

 

Lübnan’da yayınlanan haftalık el-İntikad gazetesinin haberine göre BM Ortadoğu Barışı eski Koordinatörü Alvaro Desoto, Hizbullah’ın yüksek bir askeri disipline ve tecrübeye sahip olduğunu belirterek bölgede Hizbullah’ı yenebilecek bir gücün bulunmadığını ifade etti.

 

2006 yılındaki Temmuz Savaşı’ndan sonra Hizbullah’ın ve liderinin özgüveninin arttığını belirten Alvaro Desoto, İsrail’in Lübnan’a yönelik yeni bir savaş başlatmasının uzak bir ihtimal olduğunu söyledi.

 

Hizbullah’la yapılan 33 günlük savaştan sonra İsrail’in siyasi, toplumsal ve askeri açıdan kötü bir durumda olduğunu belirten Desoto, “İsrail; siyasi, toplumsal ve askeri açıdan basına yansıyandan çok daha büyük bir sarsıntı geçiriyor” dedi.

 

Lübnan içindeki durumu da değerlendiren Alvaro Desoto, Lübnan’daki bunalımı çözebilecek hiçbir siyasi ve askeri seçeneğin mevcut olmadığını söyledi ve “siyasi gruplar arasında gerginlikler yaşansa da Lübnanlıların sükunetin korunmasını öncelemeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

Hizbullah’la yapılan son savaştan sonra yenilgi duygusunun İsrail toplumunun içine yerleştiğini belirten Desoto, ”İsrail artık başka ülkelerin içine korku düşürebilecek güçte değil” dedi.