YDH-Ayetullah Sisstani’nin Temsilcisi Şeyh Abdülmehdi Kerbelai, Irak hükümetini ABD ile yapılacak stratejik anlaşma konusunda uyardı.

 

Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, Kerbela kentinde kılınan cuma namazında verdiği hutbede ABD ile yapılması konusunda protokol imzalanan stratejik işbirliği anlaşması konusunda Irak hükümetini uyardı.

 

Cuma hutbesinde ABD ile Irak arasında bu yılın sonlarına doğru uzun vadeli bir stratejik anlaşmanın imzalanmasının söz konusu olduğunu belirten Şeyh Kerbelai, anlaşmanın doğuracağı olumsuz sonuçlar konusunda hükümeti uyardığını belirterek “Bağdat’taki devlet adamları, Irak içindeki veya dışınki uzman kişilerden yardım alarak bu anlaşma konusunda etraflıca düşünmeli ve Irak halkının çıkarlarının tehlikeye düşmesini önlemelidir” dedi.

 

Beyaz Saray, 26 Kasım 2007’de ABD Başkanı George Bush ile Irak Başbakanı Nuri el-Maliki arasında bağlayıcılığı bulunmayan bir işbirliği protokolü imzalandığını açıklamıştı.

 

Söz konusu protokol, ABD ile Irak arasında uzun vadeli bir stratejik işbirliği anlaşmasının yapılması için 2008’de müzakerelerin başlatılmasını öngörüyor.