YDH-Irak’taki el-Kaide örgütünün, daha önce müttefik olduğu bazı silahlı grupların üyelerini ortadan kaldırdığı bildiriliyor.

 

CNN Internatinal televizyonu, Amerikanlı askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde el-Kaide örgütünün daha önce müttefik olduğu silahlı grupların üyelerini ortadan kaldırmak için ölüm mangaları oluşturduğunu belirtti.

 

Elleri ve gözleri bağlanarak diz çöktürülmüş kişilerin yüzleri örtülü silahlı kişiler tarafından kurşuna dizildiğini gösteren bir video bandının Samerra kentinde Irak’taki çok uluslu güçlerin eline geçtiğini belirten CNN televizyonu, el-Kaide militanları tarafından öldürülen bu kişilerin örgütün daha önceki müttefikleri olduğunu ifade etti.

 

Öte yandan Irak’taki ABD birliklerinin komutanlarından Amiral Gregory Smith, “dışarıdan idare edilen el-Kaide, Irak hükümetine ve ülkedeki yabancı güçlere karşı olmakla birlikte ideolojik açıdan el-Kaide’yle ters düşen eski müttefiklerini ortadan kaldırıyor” dedi.

 

Samerra kentinde düzenlenen bir operasyonda söz konusu video bandıyla birlikte birçok belgenin daha ele geçirildiğini belirten bir başka Amerikalı yetkili ise elde edilen belgenin el-Kaide’nin eski müttefiklerini tasfiye ettiği yönündeki bilgileri güçlendirdiğini söyledi.