PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Lahc’ta Suudi destekli güçlere karşı ilerleyen Sana güçleri stratejik dağlık bölgeleri ele geçirirken, Suudi Arabistan’ın Saada’daki bombardımanı ve Sana güçlerinin Suudi topraklarına yönelik misilleme saldırıları sürüyor.

YDH — Yemen News Portal’a (YNP) göre, Yemen’in güneyindeki Lahc vilayetinde Suudi destekli güçlere karşı geniş çaplı bir saldırı başlatan Sanaa hükümetine bağlı Yemen güçleri, Lahc ile Taiz arasındaki sınır hattına hakim stratejik dağlık bölgeleri ele geçirdi.
Yerel kaynaklara göre Mudaraba ve Re’sü’l-Ara bölgeleri arasındaki Ağbara cephesinde yürütülen harekatta, aralarında Cebel el-Bezele’nin de bulunduğu önemli yükseltiler Sanaa güçlerinin kontrolüne geçti. Bu bölgelerin ele geçirilmesinin, Mudaraba ve Re’sü’l-Ara’nın diğer kesimlerine doğru ilerleme imkanı sağladığı belirtildi.
Lahc cephesindeki ilerlemeyle eş zamanlı olarak Yemen’in kuzeyindeki Suudi Arabistan sınırında da askeri gerilim sürüyor. Suudi güçleri, Saada vilayetindeki sınır köyleri ve sivil yerleşim alanlarını yoğun füze ve topçu ateşine tuttu.
El-Mesire’ye göre Zahir bölgesindeki çeşitli noktaların yanı sıra Kataber bölgesindeki es-Sabit yerleşimleri ve Razzi sınır bölgesinin kuzey kesimlerindeki sivil yerleşimler de Suudi bombardımanının hedefi oldu.
Suudi Arabistan’ın sınır bölgelerine yönelik saldırılarına karşılık Sanaa güçlerinin Suudi Arabistan içlerine yönelik misilleme saldırıları da devam ediyor. Sanaa güçlerinin, ülkenin iç kesimlerindeki askeri tesisler ile enerji altyapılarını insansız hava araçları ve füzelerle hedef aldığı aktarıldı.