Ketaib Hizbullah: Iraklılar 30 Eylül’de Amerikan ve NATO işgal güçlerinin kovulmasını kutlayacak Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
29 Eylul 2026 · 00:07

Ketaib Hizbullah: Iraklılar 30 Eylül’de Amerikan ve NATO işgal güçlerinin kovulmasını kutlayacak

Kataib Hizbullah yetkilisi Ebu Mücahid Asaf, 30 Eylül’de Amerikan ve NATO güçlerinin Irak’tan çıkarılmasının yıl dönümünün kutlanacağını söyledi.

YDH — Tesnim Haber Ajansı’na göre, Irak’taki Ketaib Hizbullah’ın güvenlik yetkilisi Ebu Mücahid Asaf, Amerikan ve NATO güçlerinin Irak’tan çıkarılmasının yıl dönümünde Irak halkının bunu kutlayacağını söyledi.

Asaf, “Bu ayın 30’unda Irak milleti, Amerikan ve NATO işgal güçlerinin İslami direniş savaşçıları tarafından ülkeden kovulmasını kutlayacak” dedi.

Asaf ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik hava ablukasının 1 Ekim’den sonra da sürmesi halinde Irak halkının tutumunun kararlı olacağını belirterek, İran’a yönelik yaptırımlarda ortak hareket eden ülkelerle sınırların ve geçiş noktalarının kapatılması için çalışılacağını ifade etti.

Ketaib Hizbullah yetkilisi, İslami Direniş’in Irak hava sahasını izleyeceğini, önce uyarıda bulunacağını, ardından ise “düşman uçaklarını” vuracağını söyledi.

Asaf, Başbakanlık makamının “Amerika Birleşik Devletleri’nin egemenlik ihlalini meşrulaştıran bir araca dönüşmemesi” gerektiğini de ifade etti.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 29.09.2026 02:10 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/45184/ketaib-hizbullah-iraklilar-30-eylul-de-amerikan-ve-nato-isgal-guclerinin-kovulmasini-kutlayacak