YDH-Şam’da öldürülen Hizbullah Komutanlarından İmad Muğniye’yi anma törenlerine katılan Kuveytli iki milletvekili, partilerinden ihraç edildi.

 

Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye’yi anma törenlerine katıldığı için partilerinden ihraç edilen Kuveytli milletvekillerinin meclis üyeliklerinin sürüdüğü belirtilirken, Kuveyt parlamentosundaki bazı milletvekilleri, Muğniye’yi anma törenlerine katılan iki milletvekilinin derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

 

Muhalefetteki Halk Çalışma Partisi, Hizbullah Komutanlarından İmad Muğniye’yi anma törenlerine katılan Adnan Abdussamet ve Ahmed Lari adlı Kuveytli milletvekillerini bu davranışlarından dolayı şiddetle mahkum ettiğini açıkladı.

 

Kuveyt resmi yetkilileri, İmad Muğniye’yi bir Kuveyt uçağının kaçırılmasından sorumlu tutarken, Adnan Abdussamet ve Ahmed Lari adlı milletvekilleri, katıldıkları törende İmad Muğniye’nin Kuveyt uçağının kaçırılması olayına karıştığına ilişkin hiçir delil bulunmadığını, bunun sadece bir iddiadan ibaret olduğunu belirtti.