Annapolis Konferansından sonra Yahudi yerleşkelerinin yapımı konusundaki Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
02 Aralık 2008 · 01:00

Annapolis Konferansından sonra Yahudi yerleşkelerinin yapımı konusundaki

YDH-Annapolis Konferansından sonra Yahudi yerleşkelerinin yapımı konusundaki faaliyetlerin 11 kat artış gösterdiği açıklandı.

YDH-Annapolis Konferansından sonra Yahudi yerleşkelerinin yapımı konusundaki faaliyetlerin 11 kat artış gösterdiği açıklandı.

 

Geçen 5 yıla oranla Yahudi yerleşim merkezlerinin yapımında Annapolis Konferansından sonra 11 kat artış kaydedildiğini açıklayan İsrailli “Şimdi Barış” hareketi, yayımladığı raporda Annapolis Konferansından sonra doğu Kudüs’te yapılan devlet ihalelerinin 2005 yılına oranla Kudus’ün her iki yakası için yapılan ihalelerden çok daha fazla olduğunu belirtti.

 

Yahudi yerleşkelerin inşası konusundaki faaliyetlerin 2004 yılına oranla Annapolis Konferansı’ndan sonra 11 kat artış gösterdiğini belirten “Şimdi Barış” hareketi, bu rakamın 2002-2003 yıllarına oranla da iki kat artışa tekabül ettiğini ifade etti.

 

Yayımladığı raporda hükümetin yüzlerce hatta binlerce konut yapımı için ihaleye hazırlandığını belirten Şimdi Barış hareketi, Annapolis Konferansı’ndan sonra “Telbiyot” bölgesinde 400, “Harhuma”da 300 ve “Gilo” bölgesinde de 50 yerleşkenin yapımı için ihale başlatıldığını açıkladı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 24.09.2026 14:36 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/4520/annapolis-konferansindan-sonra-yahudi-yerleskelerinin-yapimi-konusundaki