YDH-Tahran, Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Muhammed el-Baradei’nin yayımladığı son raporun İran açısından bir zafer olduğunu belirtti.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmednejad, Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Muhammed el-Baradei’nin İran’ın nükleer programı ile ilgili yayımladığı son raporun kendileri açısından bir zafer olduğunu belirterek, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’ye bir kutlama mesajı gönderdi.

 

İslam İnkılabı Rehberi’nin İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ndeki temsilcisi ve Tahran’ın nükleer konudaki eski baş müzakerecisi Ali Laricani de Baradei’nin yayımladığı raporun, İran’ın yükümlülüklerini yerine getirdiğini gösterdiğini ifade etti.

 

İran televizyonuna açıklamada bulunan Laricani, “Baradei’nin raporu birçok meselenin çözümlendiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

 

Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Muhammed el-Baradei’nin yayımladığı son raporda İran’ın Ajans’la varılan anlaşmanın da ötesinde bir işbirliği sergilediğinin belirtildiğini söyleyen Laricani, raporda bu konuda İran’a teşekkür edildiğine de dikkat çekti.