PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
İranlı bir kaynak, Bloomberg’in Tahran’ın ABD’ye nükleer teklif sunduğu yönündeki haberini yalanlarken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Said Hatibzade İran’ın Katar aracılığıyla Washington’a krizin çözümüne yönelik bir plan ilettiğini açıkladı.

YDH ― İran haber ajansı IRNA’ya konuşan bir kaynak, Bloomberg’in İran’ın ABD’ye nükleer bir teklif sunduğu yönündeki haberini yalanlayarak iddianın “tamamen asılsız” olduğunu söyledi.
Kaynak, arabulucularla yürütülen görüşmeler sırasında nükleer dosyanın hiçbir şekilde gündeme getirilmediğini doğruladı.
Kaynak böylece, Bloomberg’in İran’ın ABD’ye nükleer meseleyle ilgili bir teklif sunduğu yönündeki haberinin, görüşmelerin içeriğini yansıtmadığını belirtti.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Said Hatibzade ise Perşembe günü yaptığı açıklamada, Tahran’ın Katar aracılığıyla ABD’ye krizin çözümüne yönelik bir plan ilettiğini söyledi.
Hatibzade, İran’ın planını Washington’a ilettiğini belirterek, “Top artık Amerikan sahasında” dedi.