YDH-Lübnan İslami Amel Partisi Lideri Fethi Yeken, Arap Birliği’nin Lübnan’a ilişkin çözüm planını ABD’nin kuyruğuna takılan Arap rejimlerinin isteği olarak niteledi.

 

Arap Birliği’nin Lübnan’daki siyasi bunalımın çözümü konusunda önerdiği planın başarılı olamayacağını belirten İslami Amel Partisi Lideri Fethi Yeken, Arap Birliği’nin Direniş’e karşı olduğunu ve önerdiği planın da büyük ölçüde ABD taleplerini yansıttığını söyledi.

 

Bugün Beyrut’ta açıklamalarda bulunan İslami Amel Partisi Lideri Fethi Yeken, “Arap Birliği genel Sekreteri Amr Musa’nın bugünkü görüşmelerinden bir sonuç çıkması beklenmiyor; çünkü kendisi, ABD’nin kuyruğuna takılmış devletlerin mesajını taşıyor. Washington da muhalif partilerin hükümete katılmasına karşı çıkıyor” dedi.

 

Amr Musa’nın Arap Birliği’nin temsilcisi olduğunu ve Direniş’in reddine ve yok edilmesine dayalı bir mantığa sahip olduğunu belirten Fethi Yeken, “Lübnan’daki temel mesele Direniş ve onun silahı iken Amr Musa bu konuda nasıl başarılı olabilir?” diye konuştu.