PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, operasyonlarda onlarca Suudi asker ve subayın öldüğünü ya da yaralandığını, bazı mühimmat depolarında yangın çıktığını bildirdi.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri, Suudi rejiminin saldırılarına karşı yürüttüğü askeri misillemeler kapsamında, çarşamba günü üç ayrı operasyon düzenleyerek Suudi topraklarındaki ve Yemen’in Suudi kontrolündeki bölgelerinde bulunan hedefleri vurdu.
Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin balistik füzelerle, Aden Uluslararası Havalimanı’nın yakınındaki Bedir Kampı’na ulaşan Suudi Arabistan’a ait askeri teçhizat sevkiyatını hedef aldığını duyurdu.
Operasyonun ardından çok sayıda Suudi subayın öldüğü ve yaralandığı belirtildi.
Yemen güçleri ayrıca düşmanın sivil amaçlı Aden Havalimanı’nı askeri faaliyetler için kullanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bunun tekrarlanması halinde karşılık verileceği uyarısında bulundu.
Yahya Seri, bir başka açıklamada, Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nın da balistik füzeyle hedef alındığını açıkladı.
Açıklamaya göre füze hedefi isabetli biçimde vurdu ve saldırının ardından havalimanındaki uçuş trafiği durduruldu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri ayrıca, hedef odaklı ve nitelikli bir askeri operasyon daha gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında Suudi Arabistan’ın sınır bölgelerinde bulunan üç önemli askeri üs vuruldu.
Açıklamaya göre Suudi askerlerinin toplandığı ve konuşlandığı Cizan’daki Degarir Üssü, Asir’deki Akife Üssü ve Cizan’daki Mevsim Üssü, çok sayıda balistik füze ve İHA ile hedef alındı.
Açıklamada, operasyon sırasında füze ve İHA’ların hedeflerine isabetli şekilde ulaştığı ve aralarında asker ve subayların da bulunduğu onlarca Suudi askerinin öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.
Açıklamanın devamında, söz konusu üslerde bulunan bazı önemli mühimmat depoları ile silah stoklarının da alev aldığı ve yangın çıktığı belirtildi.