PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr, Iraklıların ülkelerini işgal eden herkese karşı direneceğini belirterek ABD’ye ilişkileri adalet ve karşılıklı saygı temelinde yeni bir sayfayla yürütme çağrısı yaptı.

YDH ― Irak’taki Şii Ulusal Akım lideri Mukteda es-Sadr, Iraklıların ABD’ye karşı direndiğini belirterek ülkelerini işgal eden herkese karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.
Sadr, bugün yaptığı açıklamada Iraklıların ABD’ye karşı direndiğini ifade ederek, "Ülkemizi işgal eden herkese karşı direneceğiz" dedi.
Sadr, "Biz hiç kimseye düşmanlık etmiyoruz ancak ülkenin bağımsızlığı her şeyin üstünde" dedi. ABD’ye de seslenen Sadr, "Eğer bir sayfayı kapatmak istiyorsanız, bunu adalet ve hakkaniyet içinde, kibirlenmeden ve üstünlük taslamadan yapalım" ifadelerini kullandı.
Sadr, Iraklıların bütün dış müdahalelerden uzak, özgür ve bağımsız bir ülke inşa etmek istediğini söyledi. Bu müdahalelerin doğudan ya da batıdan gelmesinin fark etmediğini belirten Sadr, Irak’ın kendi özgürlüğü ve bağımsızlığı temelinde şekillenmesi gerektiğini ifade etti.
Sadr, Washington’a da "mazlumların" gözündeki imajını düzeltmesi çağrısında bulundu. ABD’nin herkese karşı ılımlı bir tutum benimsemesini isteyen Sadr, Washington’un "şımarık kızı İsrail’e yönelik herhangi bir eğilim göstermemesi" gerektiğini söyledi.
Sadr, açıklamasının sonunda, "Büyük devlet barışın koruyucusu olmalı, fitneleri ve savaşları körükleyen taraf olmamalı" dedi.