Rusya Avrupa'nın "askerileşmesini" kınadı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
RUSYA
07 Ekim 2026 · 19:55

Rusya Avrupa'nın "askerileşmesini" kınadı

Rusya, Fransa'nın M51.3 balistik füzesini denizaltından ilk kez test etmesinin ardından Avrupa Birliği'ni "askerileşmekle" suçladı.

YDH ― Rusya, Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da hazır bulunduğu bir törenle denizaltından yeni nükleer kapasiteli kıtalararası balistik füzesini test etmesinin ardından Çarşamba günü Avrupa Birliği'nin "askerileşmesini" kınadı.

Moskova'dan Paris'e tepki

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, Fransa'daki füze testiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu güçlü ve net bir mesaj. Avrupa militarizm fikrine takıntılı" dedi.

Peskov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür saldırgan eylemler ve projeler karşısında Rusya teyakkuzda kalmaya devam ediyor."

Fransa M51.3 füzesini test etti

Fransa Savunma Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, denizaltından fırlatılmak üzere tasarlanan en yeni balistik füzesi M51.3'ün ilk deneme fırlatmasının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Fransa'nın gerçekleştirdiği bu test, Rusya ile artan gerilimlerin yaşandığı bir dönemde Paris'in nükleer caydırıcılık alanındaki yeteneklerini ortaya koydu.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 07.10.2026 21:52 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/45610/rusya-avrupa-nin-askerilesmesini-kinadi