YDH-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tüm İslam alemini harekete geçmeye çağıran bir bildiri yayımladı.

 

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

 

Bismillahirrahmanirrahim,

 

Büyük İslam ümmeti, aziz İran halkı,

 

Bu günlerde Gazze’de yaşanan kanlı olaylar öyle feci ve elem verici bir hal almıştır ki, bu derin acıyı dille ve kalemle ifade edebilmek mümkün değildir.

 

Masum çocuklar, mazlum kadın ve erkekler bir aylık tam bir muhasaradan sonra Siyonistlerin eşkıyalığıyla kendi evlerinde kana bulanmaktadırlar.

 

Tazecik goncalar, babalarının ve annelerinin; anne ve babalar masum yavrularının gözleri önünde gasıp cellatların kin ateşinde yakılıyor.

 

Medeniyet ve hümanizm iddiasında bulunanlar, büyük bir utanmazlıkla bu büyük ve başına buyruk insani faciayı aldırışsızca izlemekte hatta bazıları hayasızca bu durumdan duyduğu memnuniyeti ifade etmektedir.

 

İslam dünyasının bu benzersiz saldırganlık karşısında sessiz kalması asla kabul edilebilir bir şey değildir.

 

İslam ümmeti coşup taşmalı, İslam ülkelerinin liderleri, kendi milletlerinin öfkelerini gasıp rejimin suratına çarpmalıdır.

 

ABD milletinin eli de mazlum Filistin halkının kanına bulaşmıştır. Bu müstekbir ve azgın rejimin desteği sayesindedir ki Siyonistler büyük bir küstahlıkla bu bağışlanamayacak cinayetleri işlemektedir.

 

Müslüman halklar ve devletler, mazlum Filistinlilerin mazlumiyet sesini tüm dünyaya tüm dünyaya ulaştırmalı ve uyuyan vicdanları uyandırmalıdırlar.

 

Acaba Amerikan halkı yöneticilerinin tüm insani saygınlıkları Siyonistlerin ayakları altında kurban ettiklerini bilmekte midir? Acaba Avrupa halkları, Siyonist kapitalistlerin ülkelerine tasallutlarının onların politikacılarını nereye sürüklediğinden haberdar mıdır?

 

Bu askeri cinayetlerin, istikbarın hakimiyeti altındaki diğer coğrafyalarda en kutsal İslami değerlerin saldırıya uğramasıyla ve iğrenç kalemlerin ve onların hamisi olan şeytani siyasetlerin, tüm beşeriyetin getirdiği ilahi mesaja insanlığını borçlu olduğu alemlere rahmet olarak gönderilen yüce peygambere hakaretler etmesiyle eş zamanlı gerçekleşmesi tesadüf müdür?

 

Azgın müstekbirler bilmelidirler ki şiddet ve canavarlıkla İslam’ın gün geçtikçe artan ölümsüz nurunu söndüremeyeceklerdir.

 

Filistin halkının kahramanca direnişi ve kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla çocuğuyla Filistin halkının kan içici Siyonist caniler karşısında sergilediği cesaret bu iddianın en canlı delilidir.

 

Bu çatışmanın sonucu, hakkın batıla zaferi olacaktır. Nitekim “فانتقنها من الذین اجرموا و کان حقا علینا نصر المومنین . “ buyrulmuştur.

 

Gazze halkını, kadınıyla erkeğiyle direnişçi ve mazlum Filistin halkını, masum yavruları, tir tir titreyen goncaları selamlıyorum, onlara yüce Allah’tan sabır, ferec ve zafer diliyorum.

 

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

 

Seyyid Ali Hamenei