YDH-Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında sessiz kalan ülkeleri sert bir şekilde eleştirdi.

 

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar karşısında hiçbir tepki göstermeyen Arap ve İslam ülkelerini sert sözlerle eleştiren Hamas hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, “Bizim kanlarımız akıtılırken sessiz kalıp, bu konuda kıllarını bile kıpırdatmayanlar utanç duymalıdır” dedi.

 

Konuşmasında Filistinli direnişçilerin elinde esir olarak bulunan İsrail askeri Gilad Şalit’e de değinen Mahmud ez-Zahhar, İsrail’in Hamas’ın tüm şartlarını kabul etmemesi halinde Şalit’in serbest bırakılmayacağını söyledi.

 

Şalit, 25 Haziran 2006’da Filistinli direniş grupları tarafından esir alınmıştı.

 

Gazze’deki binlerce kişiye hitap eden Zahhar, direnişin hedefinin Filistinlilerin haklarını savunmak olduğunu belirterek Özerk Yönetime ve el-Fetih’e de mesaj gönderdi ve “silahlarını düşmana çevirenlere her zaman dostluk elimizi uzatırız” dedi.

 

Gazze’deki ulusal birlik hükümetinin sağlık bakanlığı, İsrail’in geçtiğimiz Çarşamba gününden beri sürdürdüğü saldırılarda 116 kişinin öldüğünü, 350 kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin 22’sini çocuklar, 12’sini de kadınlar oluşturuyor.