İran: İsrail’in yaşanamaz hâle gelmesi bir saatimizi almaz Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
24 Ekim 2026 · 23:55

İran: İsrail’in yaşanamaz hâle gelmesi bir saatimizi almaz

İran Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ülkesinin güvenliğini ve çıkarlarını hedef alan herhangi bir girişime karşılık, işgal altındaki toprakları bir saatten kısa sürede yaşanamaz hale getirebilecekleri uyarısında bulundu.

YDH ― İran Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, İran’ın güvenliğini ve çıkarlarını hedef alan herhangi bir girişime karşı uyarıda bulunarak, böyle bir durumda “işgal altındaki toprakları yaşanamaz hale getirmenin bir saatten kısa süreceğini” söyledi. 

https://x.com/Ebrahimazizi33/status/2114078656620597642

Azizi, açıklamasında İran’ın güvenliğine ve çıkarlarına yönelik olası adımlara karşı sert bir karşılık verileceği mesajını verdi.

Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Hüseyin Muhibbi de bugün daha önce yaptığı açıklamada, düşmanın gerçekleştireceği en küçük hataya bile katbekat karşılık vereceklerini söyledi.

Muhibbi, İran’a yönelik herhangi bir girişimin misliyle karşılık bulacağı uyarısında bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Yadullah Cevani de daha önce yaptığı açıklamada, İran güçlerinin düşmanın kendi ifadesiyle “stratejik bir hata” yapmasını beklediğini söyledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 25.10.2026 01:55 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/46388/iran-israil-in-yasanamaz-hale-gelmesi-bir-saatimizi-almaz