PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
İşgal güçlerinin gaz bombası kullanması sonucu altısı çocuk dokuz kişi boğulma tehlikesi geçirirken, kontrol noktasının kapatılması nedeniyle aileler geceyi araçlarında geçirmek zorunda kaldı.

YDH- İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskın ve ev aramalarını pazar günü sabaha karşı yoğunlaştırdı. Baskınların büyük bölümü Halil vilayetinde gerçekleşti; çok sayıda eve girildi ve bazı Filistinliler gözaltına alındı.
İşgal güçleri, art arda üçüncü gündür Halil kentinin güney kesimi ile Selam Caddesi’ne baskın düzenledi. Askerler bir apartmana girerek bir motosiklete el koydu. Deyr Samit, Terkumiya ve İzna beldelerinde de evler arandı; Deyr Samit’te bir genç gözaltına alındı.
Dura kentindeki baskında bir din adamı ile iki eski tutuklu gözaltına alındı. İşgal güçleri, vilayetin güneyindeki Yatta kenti ve Samu beldesinde de evleri aradı.
Halil’in kuzeyindeki Halhul beldesinde Filistin Kızılayı ekipleri, işgal güçlerinin halka ses bombalı gaz bombaları atması sonucu aralarında altı çocuğun da bulunduğu dokuz kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini bildirdi.
İşgal güçleri Cenin’in batısındaki Sile Harisiyye beldesinde eski tutukluların ailelerinin evlerine baskın düzenledi. Yamon ve Rummane beldelerinde de çok sayıda ev arandı.
Tubas vilayetinde Akabe beldesine giren askerî araçlar daha sonra Tubas kentine yöneldi. Kentte çok sayıda eve baskın düzenleyen güçlerin, eski tutukluların ailelerini hedef aldığı belirtildi.
Nablus’un kuzeybatısındaki bölgelerde işgal güçleri aydınlatma fişekleri attı. Kalkilya kenti ile Nekar Mahallesi’ne de baskın düzenlendi.
Ramallah ve El-Bire vilayetinde, Mugayyir ve Ebu Fellah köyleri arasındaki Merc Sia Ovası üzerinde aydınlatma fişekleri atıldı; Kefer Nime köyüne baskın yapıldı. Ramallah’ın kuzeyindeki Ayn Sinya kontrol noktası, evlerine dönmek isteyenlere kapatıldı. Yerel kaynaklara göre aileler ve çocuklar geceyi araçlarında geçirmek zorunda kaldı.
Beytüllahim kent merkezi ile doğudaki Hsndaze bölgesinde iki kişi, ailelerinin evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı. İşgal güçleri kentin doğusundaki bazı bölgelere de girdi; bu baskınlarda gözaltı bildirilmedi.