PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Yemen ordusu, Aden ve Lahic’deki Suudi rejimi destekli birliklerin mevzileri ile silah depolarına düzenlenen saldırılarda askerî araçların da imha edildiğini bildirdi.

YDH- Yemen ordusu, Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nı balistik füzeyle, Arabistan’ın Doğu-Batı petrol boru hattı üzerindeki petrol pompalama istasyonlarını ise insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.
Yemen ordusu Sözcüsü Yahya Seri, füzenin havalimanına isabet ettiğini, pompalama istasyonlarına yönelik saldırılarda da hedeflerin vurulduğunu söyledi.
Seri, Aden vilayetindeki Selahaddin bölgesinde Suudi rejimi destekli askerî birliklerin toplandığı noktalar ile silah depolarına, Lahic vilayetindeki Vahat bölgesinde de benzer hedeflere yönelik iki operasyon daha düzenlendiğini açıkladı.
Operasyonlarda çok sayıda balistik füze kullanıldığını belirten Seri, onlarca kişinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi. Ayrıca, çok sayıda askerî araç ile silah deposunun imha edildiğini ve yangın çıktığını belirtti. Depoların Suudi subay Bedir Harbi’nin gözetiminde olduğunu kaydetti.