YDH-Kuveyt parlamentosu milletvekillerinden Hüseyin el-Hurriyeti, Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye için düzenlenen anma törenlerine katıldığı için tutuklanan kişilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

 

El-Arabiya televizyonuna konuşan Kuveytli milletvekili, Şam’da uğradığı terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye’yi anmak için düzenlenen törene katılan kişilerin tutuklanmasının Kuveyt ceza yasasına uygun olduğunu belirterek, bu kişilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

 

Tutuklanan kişilerin yasadışı örgüt kurmak suçuyla yargılanacağını belirten Kuveytli milletvekili, söz konusu kişilerin tutuklanmasını protesto eden gösterilerin de yasadışı olduğunu söyledi.

 

Kuveyt polisi, Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye’yi anmak için düzenlenen törene katıldığı için Kuveyt’in önde gelen Şii alimlerinden Şeyh Hüseyin el-Maatuk’u tutuklamış, tutuklamalar İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen gösterilerle protesto edilmişti.

 

Tutuklamalar üzerine ülkede yaşanan gerginlikten dolayı bugün de Kuveyt hükümeti bir bildiri yayımlayarak ülkedeki Şiilerle Sünniler arasında birliğin korunması gerektiğini belirtmişti.

 

Kuveyt nüfusunun üçte birinin Şiilerden oluştuğu bildiriliyor.