PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Yemen ordusu Aden-Babulmendeb kıyı hattındaki stratejik noktaları kuşatırken, Lahic’teki Suudi destekli yığınakların füze ve İHA’larla hedef alındığı bildirildi.

YDH- Yemen ordusu, Aden’in batısındaki Lahic cephelerinde ilerleyerek Aden ile Babulmendeb’i birbirine bağlayan kıyı yolundaki stratejik noktaları kuşatmaya başladı.
El-Ahbar’ın saha kaynaklarına dayandırdığı habere göre birlikler, Ras Ara bölgesine idari olarak bağlı Cehar’a yaklaştı.
Yemen ordusu, Ras Ara ve Mudaribe’deki Suudi destekli askerî yığınakların balistik füzelerle hedef alındığını duyurdu. Açıklamada saldırılarda aralarında komutanların da bulunduğu onlarca kişinin öldüğü veya yaralandığı öne sürüldü.
Aynı dönemde Midi ve Kambur’daki silah depoları ve askerî yığınakların insansız hava araçlarıyla hedef alındığı bildirildi.
Yemen ordusu sözcüsü Yahya Seri, söz konusu birliklerin faaliyetlerini Cizan Kuvvetleri Komutanı Suudi subayın yönettiğini söyledi.