Suudi savaş uçakları Taiz’de bir evi vurdu Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
YEMEN
05 Kasım 2026 · 10:47

Suudi savaş uçakları Taiz’de bir evi vurdu

Suudi saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 27 kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

YDH- Sanaa merkezli el-Mesire televizyonunun haberine göre, Yemen Sağlık ve Çevre Bakanlığı Sözcüsü Dr. Enis Esbahi, Suudi rejimine ait savaş uçaklarının yerleşim alanlarındaki evleri hedef alan saldırılarında toplam 27 kişinin yaşamını yitirdiğini veya yaralandığını duyurdu.

Yemen'in Taiz kentinden aktarılan bilgilere göre, Suudi savaş uçakları Makbena ilçesine bağlı -Berh bölgesinde bir evi hedef aldı. Saldırıda aralarında iki çocuğun da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybederken, 4'ü çocuk 6 kişi yaralandı.

Öte yandan, Saada kentinin sınır bölgesindeki Şeda ilçesinde Suudi ordusunun açtığı ateş sonucu bir sivilin yaralandığı bildirildi. Aynı bölgede, Maran ilçesindeki iletişim şebekesi de iki hava saldırısıyla hedef alındı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri de çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, Suudi rejimini son 24 saat içerisinde Sana, Cevf, Beyda, Saada, Amran, Marib, Taiz ve Lahic vilayetlerine toplam 104 hava saldırısı ve füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Seri, saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını, mağdurların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti.

Saldırıların F-15 ve Eurofighter Typhoon tipi savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Seri, uçakların Hamis Muşayt ve Taif hava üslerinden havalandığını, füze saldırılarının ise Necran ve Cizan bölgelerinden gerçekleştirildiğini söyledi.

Yahya Seri, Yemen'de tırmanan çatışmaların başlangıcından bu yana Suudi rejimi tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları ve füze atışlarının toplam sayısının 4 bin 136'ya ulaştığını açıkladı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 05.11.2026 10:59 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/46955/suudi-savas-ucaklari-taiz-de-bir-evi-vurdu