PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
İsrail medyası, İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai'nin Rusya ziyaretinin, 90 adet Su-30 savaş uçağının teslimatını hızlandırmaya yönelik olduğunu ortaya attı.

YDH ― Intelli Times'a göre, İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai'nin Rusya ziyaretinin asıl amacı yeni bir nükleer anlaşma üzerinde ilerleme sağlamak değil, Rusya'da İranlı mürettebatlarıyla birlikte bekleyen 90 Su-30 savaş uçağının teslimatını hızlandırmak.
Haberde, Tümgeneral Rızai'nin önceliğinin askeri caydırıcılık olduğu vurgulanırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de benzer bir yaklaşım benimsediği ifade ediliyor.
Putin'in bu doğrultudaki hedefinin ise Batı'nın Ukrayna'ya silah sevkiyatına karşı askeri bir denge oluşturmak olduğu belirtiliyor.