YDH-Irak güvenlik güçleriyle Sadr grubu arasında yaşanan çatışmalarda üç gün içinde ölenlerin sayısı 188’e ulaşırken, Mukteda Sadr, sorunun barışçı yollarla çözümlenmesini istedi.

 

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, bugün Necef kentindeki bürosu aracılığıyla yayımladığı bildiride Irak güvenlik güçleriyle taraftarları arasındaki silahlı çatışmaların barışçı bir şekilde sona erdirilmesini ve sorunun siyasi yollarla çözülmesini istedi.

 

Öte yandan el-Alem televizyonuna demeç veren Sadr grubu sözcülerinden Hazım el-Areci, Basra’da ve diğer kentlerde yaşanan çatışmaların barışçı yollarla sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

 

Irak güvenlik güçlerini Sadr taraftarlarına yönelik kör saldırılar ve tutuklamalar içine girmekle suçlayan Areci, olayların kontrol edilemez noktalara gelebileceği uyarısını yaptı.

 

Sadr taraftarlarının Irak güvenlik güçlerine gül ve Kur’an dağıttığını ve zeytin dalı uzattığını belirten el-Areci, Irak güvenlik güçlerinin Basra’daki operasyonlarının kentte yasadışı işler yapanlarla sınırlı kalmadığını ve sadr taraftarlarını içine alacak şekilde genişletildiğini söyledi.