YDH-Hizbullah, Lübnan’da yaşanan siyasi çözümsüzlükten muhalefet partilerini sorumlu tutan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal’a tepki gösterdi.

 

Hizbullah tarafından konuyla ilgili yayımlanan bildiride “Hizbullah, Suudi Arabistan’ın Lübnan’da yaşanan gelişmeler karşısında taraflı bir tutum izlediğini gösteren bu açıklamaları reddetmektedir” ifadesine yer verildi.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal’ın bu açıklamasının Suudi Arabistan’ın Lübnan’daki konumuna zarar verdiğini belirten Hizbullah, yayımladığı bildiride “Suudi Arabistan’ın Lübnan’da yaşanan siyasi bunalımla ilgili tutumu konusunda birçok soru işareti oluşmuştur” dedi.

 

Hizbullah bildirisinde ayrıca “Suudi Arabistan’ın bu yanlı tutumu, bu ülkenin Lübnan’da yaşanan siyasi bunalımın çözümü konusunda olumlu bir rol oynayamayacağını göstermiştir” denildi.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, Lübnanlı muhalif partileri sert bir şekilde eleştirerek “maalesef, Lübnanlı muhalifler, Arap çözüm planını başarısız kılmaya çalışmaktadır” demişti.