YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’in bugün başlattığı askeri tatbikatın yeni bir savaşa yönelik olduğunu söyledi.

 

Bugün Beyrut’un güneyinde düzenlenen bir törende konuşan Hizbullah genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’a bağlı İslami Direniş güçlerinin bu tatbikattan önce de tatbikat sonrasında da her türlü savaşa hazır olduğunu söyledi.

 

İsrail’i daima savaş peşinde koşmakla suçlayan Şeyh Naim Kasım, bugün başlayan tatbikatın da bu çerçevede olduğunu belirtti ve “Ancak bu tatbikat, dengeleri Siyonist rejim lehine değiştiremeyecektir” dedi.

 

İsrail’in bugün başlattığı askeri tatbikatın, Suriye ve Lübnan’a yönelik gözdağı vermek için yapıldığı belirtilirken, İsrailli yetkililer tatbikatın planlı olduğunu ve herhangi bir tarafa mesaj verme anlamı taşımadığını açıklamıştı.

 

Öte yandan İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi, İsrailli askeri yetkililerin ülkedeki iç durumun henüz Hizbullah’la yeni bir savaş başlatmaya elverişli olmadığını söylediklerini yazdı.