YDH-Irak ordusunun Bağdat’ın Kazimeyn bölgesindeki milis gruplarına silahlarını bırakmaları için üç gün süre verdiği bildirildi.

Bağdat’taki Irak birlikleri Sözcüsü General Kasım Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada Kazimeyn bölgesindeki halktan silahlarını üç gün içinde güvenlik güçlerine teslim etmesini istediklerini belirterek sürenin dolmasından sonra silah bulunduran kişilerin bundan sorumlu olacaklarını söyledi.

Kutsal mekanların bulunduğu Kazimeyn bölgesini silahtan arındırmak istediklerini belirten general kasım Ata, Irak Başbakanı’nın kutsal mekanların silahsızlandırılması konusunda kesin emrinin bulunduğunu, kendilerinin de bunu yerine getirdiklerini söyledi.

Öte yandan Basra’daki operasyonlardan sorumlu Irak güçlerinin komutanı General Abdulkerim Halef, Başbakan Maliki’nin Basra’daki silahlı gruplara silahlarını teslim etmesi için verdiği sürenin bugün dolduğunu belirterek Irak güvenlik güçlerinin kentte silah depolarının ve silahlı milislerin bulunup ortaya çıkarılması için geniş çaplı operasyonlara yeniden başlayacağını ifade etti.

General Abdulkerim Halef, bu sürenin hükümet güçlerine karşı silah kullanan kişiler için bir fırsat olduğunu belirterek bu fırsattan yararlanmayanların yasalar çerçevesinde cezalandırılacağını söyledi.