YDH-Bir ay önce 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kerbela’daki bombalı saldırının Mehdi Ordusu tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

 

Hz. Hüseyin’in türbesindeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri ve olayla ilgili tutuklanan şahısların itiraflarını yayımlayan Irak güvenlik güçleri geçen ay gerçekleştirilen ve 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının Mehdi Ordusu militanları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

 

Kerbela polisinin basın mensuplarına izlettiği görüntülerde bir kadınla bir erkek Hz. Hüseyin’in türbesinin yakınlarına geliyor, kamera açısından çıkan iki kişiden bir süre sonra kadın olanı tekrar kameranın açısına giriyor ve birkaç saniye sonra da patlama gerçekleşiyor.

 

Görüntülerdeki erkeğin Adil Geyare adlı Mehdi Ordusu militanı olduğunu belirten güvenlik yetkilisi, bazı çevrelerin söz konusu şahıstan “şehit” diye söz etmesine tepki gösteriyor.

 

İkinci görüntüde ise Muhsin Hadi Kazım el-Kinani adlı bir kişinin itiraflarına yer veriliyor. Söz konusu şahıs kendisinin elektrik malzemeleri sattığını belirterek “Faik” adlı bir Mehdi Ordusu militanının kendisine bazıları kablolu, bazıları da kablosuz olmak üzere 9 patlayıcı verdiğini ve bunları Hz. Hüseyin türbesinin kıble kapısına bırakmasını istediğini anlatıyor.

 

Şahsın kendisinin bu isteği reddettiğini, bunun üzerine de bombaların Adil Geyare’ye verildiğini belirtmesinden sonra sorguyu yapan polis görevlisi “bunu para karşılığında mı yapman istenmişti, yoksa bu bir emir miydi?” diye soruyor.

 

El-Kinani, bombanın yerleştirilmesinin bir emir olduğunu, Mehdi Ordusu milislerinin kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini bu yüzden onlarla ilişkisini kesemediğini belirtiyor.