YDH-Mukteda Sadr, hükümetten 1300 güvenlik görevlisinin işine son verilmesiyle ilgili kararını gözden geçirmesini istedi.

 

Sadr grubuna ait el-İmare adlı internet sitesi, Mukteda Sadr’ın Basra’daki çatışmalarda görev almayı reddeden güvenlik personelinin işten çıkarılmasını öngören hükümet kararının gözden geçirilmesini isteyen bir bildiri yayımladığını duyurdu.

 

Mukteda Sadr’ın el yazısıyla kaleme alındığının ve altında da Sadr’ın mührünün yer aldığının belirtildiği bildiride “çatışmalar sırasında silahlarını kardeşlerine teslim eden polis ve askerlerin işten çıkarılmasını öngören kararınızı gözden geçirin” ifadesine yer verildi.

 

Çatışmalara girmeyi reddeden polis ve askerlerin dini mercilerin emirlerini yerine getirdiğini ve dini ve ulusal sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Sadr, güvenlik görevlilerinin bu davranışlarının dünyada da ahirette de kıvanç verici bir davranış olduğunu ifade etti.

 

Silahlarını Sadr grubu yetkililerine teslim eden polis ve askerlerin dünyada ve ahirette mükafat getirecek bir gelenek başlattıklarını belirten Mukteda Sadr, yetkililerden bu güvenlik görevlilerini yeniden işe almasını ve onları takındıkları bu milli ve dini tutumdan dolayı takdir etmesini istedi.

 

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkerim Halef, aralarında subayların da bulunduğu 1300 güvenlik görevlisinin Basra’da yaşanan çatışmalar sırasında kusurlu davranışları yüzünden mesleklerinden ihraç edildiğini açıklamıştı.