Mukteda Sadr’ın topyekun savaş tehdidinden sonra birleşik Irak İttifakı ile Sadr Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
04 Aralık 2008 · 01:00

Mukteda Sadr’ın topyekun savaş tehdidinden sonra birleşik Irak İttifakı ile Sadr

YDH-Mukteda Sadr’ın topyekun savaş tehdidinden sonra birleşik Irak İttifakı ile Sadr grubu yetkilileri arasında görüşmeler başlatıldığı bildirildi.

YDH-Mukteda Sadr’ın topyekun savaş tehdidinden sonra birleşik Irak İttifakı ile Sadr grubu yetkilileri arasında görüşmeler başlatıldığı bildirildi.

 

Sadr grubunun Necef bürosu Sözcüsü Salah el-Akili, Birleşik Irak İttifakı temsilcileriyle Sadr grubu yetkilileri arasında görüşmeler başladığını; ancak yapılan görüşmelerde herhangi bir sonuca varılamadığını belirtti.

 

Görüşmelerin Mukteda Sadr’ın geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı topyekun savaş tehdidinden sonra başladığını belirten Akili, Sadr grubunun isteklerinin yerine getirilmemesi sebebiyle görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını söyledi.

 

Mukteda Sadr, Amerikan ve Irak askerlerinin Sadr grubu mensuplarına yönelik saldırılarını durdurmamaları halinde taraftarlarını isyana çağıracağını belirtmişti.

 

Öte yandan Sadr grubunun sertlik yanlısı milletvekillerinden Felah Şenşel, sorunun çözümü için Başbakan Maliki’nin bizzat devreye girmesi gerektiğini belirterek “Mukteda öncelikle barış istiyor. Mukteda, Irak hükümetinden Iraklıların öldürülmesine son vermesini istedi; ama Maliki, vahşi tahriklerini sürdürmeye devam ederse, topyekun savaş başlayacaktır” dedi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 24.09.2026 20:13 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/4822/mukteda-sadr-in-topyekun-savas-tehdidinden-sonra-birlesik-irak-ittifaki-ile-sadr