YDH-İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, Suriye’ye ait Golan teperinden çekilmenin, buranın İran’a teslim edilmesi anlamına geleceğini söyledi.

 

Jarusalem Post gazetesi, İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Washington’da yaptığı görüşmede Golan Tepelerinden çekilmenin burayı İran’a teslim etmek anlamına geleceğini söylediğini yazdı.

 

ABD ile yeni stratejik görüşmelerde bulunmak üzere Washington’da bulunan Mofaz, Suriye ile gelecekte barış müzakereleri yapılabileceğini ancak Golan’ın İsrail açısından stratejik bir servet olduğunu ve buranın Suriye’ye bırakılmasının burayı aslında İran’a teslim etmek anlamına geleceğini söyledi.

 

Ortadoğu’da İran liderliğindeki radikal cephenin güçlenmekte olduğunu ve bunun zayıf noktalarını bulmak zorunluluğunun hissedildiğini belirten Mofaz, “İran liderliğindeki radikal cephe Suriye, Hizbullah ve Hamas’ı kapsamaktadır, bu cephe her geçen yıl daha da güçlenmektedir. Bize düşen bunların zayıf noktalarını bulmak ve durumla ilgili gerekli değişiklikleri yapmaktır; çünkü İran’ın bölgedeki nüfuzu gittikçe artmaktadır” dedi.

 

Hizbullah’ın da güney Lübnan’a tamamen hakim olarak ve füze kapasitesini geliştirerek 1701 sayılı BM kararını işlevsizleştirdiğini belirten Mofaz, İran’ın kendilerine saldırması durumunda İsrail’in misillemede bulunmasına müttefiklerinin engel çıkarmayacağını söyledi.