YDH-Kaos yaratma planının ortaya çıkmasından sonra hükümet yanlısı silahlı milislerin silahlarını bırakarak teslim olmaya başladıkları bildiriliyor.

 İktidardaki el-Mustakbel Partisi’nin Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın dünkü konuşmasından sonra kaos yaratma planının ortaya çıkmasından sonra hükümet yanlısı silahlı milislerin silahlarını bırakarak teslim olmaya başladıkları bildiriliyor.

 El-Alem televizyonu, hükümet yanlısı silahlı milislerin Şamun, Armun ve Halde bölgelerinde silahlarını Hizbullah ve Emel mensuplarına bırakarak teslim olduklarını duyurdu.

 El-Cezire televizyonu da Lübnan ordusunun Beyrut’un el-Hamra, Aynu’l- Muraysa ve Tariku’l- Cedide bölgelerinde el-Mustakbel partisine ait çok sayıda silah ele geçirdiğini duyurdu.

 El-Mustakbel Partisi’nin binaları ateşe vererek bu eylemleri Hizbullah’a mal etmeye çalıştığının ortaya çıkmasından sonra El-Mustakbel taraftar bazı kişilerin Hizbullah tarafına geçtiği ve taraftarlarından da silahlarını Hizbullah’a teslim etmelerini istedikleri bildirildi.

 Hizbullah tarafına geçen el-Mustakbel Partisi güvenlik yetkililerinden Mervan Sa’ab’ın kendisine bağlı kişilerden Hizbullah tarafına geçmelerini ve silahlarını Hizbullah'a teslim etmelerini istedi.