YDH-Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi yanlılarının Trablus’taki Hizbullah’a ait kültür bürolarını yaktığı bildirildi.

 

El-Arabiya televizyonu, Sa’ad Hariri yanlılarının Trablus’ta Hizbullah’a ait bir kültür bürosunu ateşe verdiğinin görüntülerini yayımlarken, kentte sabahleyin de ulusal birlik hükümeti kurulmasını isteyen gruplarla, hükümet yanlısı gruplar arasında çatışmalar yaşandığını ve bu çatışmalarda bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Öte yandan Hizbullah’ın üç taraftarının Velid Canbolat’a bağlı milisler tarafından kaçırıldığını, kaçırılan kişilerden ikisinin öldürüldüğünü, üçüncüsünün de halen kayıp olduğunu açıklamasından sonra Velid Canbolat da bir açıklama yaparak olayla kendilerinin bir ilgisinin olmadığını, böyle bir şeyin ispat edilmesi durumunda fitneyi önlemek için mahkemede bunun sorumluluğunu bizzat üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

 

El-Cezire televizyonu ise tüm silahlı kişilerin sokaklardan çekilmesinden sonra başkent Beyrut’un tamamen sükunete kavuştuğunu ancak, muhaliflerin talepleri yerine getirilinceye kadar sivil itaatsizlik eylemlerini sürdüreceklerini açıkladığını duyurdu.

 

Lübnan’da son çatışmalarda 39 kişinin hayatını kaybettiğini ve 126 kişinin de yaralandığını belirten el-Cezire, Beyrut’ta durumun normale dönmesinin ardından çatışmalar sebebiyle kentten ayrılan kişilerin yeniden evlerine dönmeye başladığını ifade etti.

 

Yine el-Cezire televizyonunun haberine göre “Lübnan’ın Birliği” adlı Dürzi partinin lideri Viam Vehhab, Cebel Lübnan bölgesinde Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist Parti milisleriyle yaşan çatışmalarda Hizbullah’ın değil, kendi partisine mensup kişilerin yer aldığını söyledi.

 

Vehhab, İlerici Sosyalist Parti’ye bağlı birçok milisin kendi taraftarlarınca yakalandığını belirtti. Viam Vehhab, daha önce yaptığı bir açıklamada Canbolat’a ait merkezlere ordu tarafından el konulmaması durumunda bunu kendilerinin yapacağını belirtmişti.