YDH-Ürdün’deki bazı siyasi partilerle kanaat önderleri, yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak Lübnan’daki ilgili taraflara Hizbullah’la dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden bir mektup gönderdi.

 

Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre Ürdün’deki çeşitli parti temsilcileriyle kanaat önderlerinden oluşan 63 kişi, Lübnan’da yaşanan son gelişmeler üzerine Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a, eski Cumhurbaşkanı Emil Lahud’a ve Ulusal özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’a hitaben bir mektup göndererek Hizbullah’la dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler.

 

Hizbullah’la dayanışma içerisinde olunduğunu ifade eden mektupta Müslüman Kardeşler Örgütü’nün Ürdün kolunun, Ürdünlü eski bakan ve milletvekillerinin, bazı sendika başkanlarının, gazetecilerin ve kadın hareketleri temsilcilerinin imzasının bulunduğu ifade ediliyor.

 

Lübnan Direnişi’nin Arap dünyası açısından taşıdığı öneme dikkat çekilen mektupta, Lübnan’da yaşanan son çatışmaların mezhebi bir çatışma olarak yansıtılmasından duyulan rahatsızlık dile getiriliyor.

 

“Direniş’in silahı Amerikalı ve Siyonist zorba ve eşkıyalara karşı Arap ümmetinin sahip olduğu stratejik bir silahtır” ifadesinin yer aldığı mektupta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’tan da “Arap halklarının Direniş Lideri olarak seçtiği önder” olarak söz ediliyor.