YDH-Irak eski Başbakanı İyad Allavi liderliğindeki el-Irakıye grubu, peşmergeeleri, Musul’da etnik gerginliğe sebep olmakla suçladı.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan el-Beyan gazetesinin haberine göre Irak parlamentosundaki el-Irakıye grubu, Musul kentindeki peşmergeleri etnik gerginliklere sebep olmakla suçladı.

 

El-Irakiye grubu milletvekillerinden Usame en-Nuceyfi, Musul’daki peşmerge güçlerine değinerek hükümetten Musul’daki gayri nizami güçleri çıkarmasını istedi.

 

Musul’daki peşmergeleri kentte etnik çatışmalara sebep olmakla suçlayan Nuceyfi, Musul’da yaşanan çatışmaların yüzde 90’ına peşmergelerin sebep olduğunu belirtti ve “Irak hükümeti bu durumu biliyor, Musul halkının halen sürmekte olan operasyonlara desteği Irak güvenlik güçlerinin yasadışı gruplara müdahale etmesine bağlıdır, birilerine karşı, bazılarına taraf olmasına değil” diye konuştu.

 

Parlamentodaki Kürt milletvekilleri ise el-Irakıye grubunun açıklamalarına tepki göstererek bu açıklamaları Musul operasyonlarını baltalamaya ve Musul’daki Kürtlere yönelik gerginliği tahrik etmeye yönelik bir adım olarak niteledi.