YDH-Lübnan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat, Dürzi bölgesi Cebel’in daima Direniş’i desteklediğini ve bundan sonra da hep destekleyeceğini söyledi.

 

Lübnan’ın diğer Dürzi partilerinden Demokrat Parti’nin Lideri Tallal Arslan, bugün İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ı evinde ziyaret etti. Ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalar yapan Tallal Arslan, Velid Canbolat’ın Dürzi bölgesi Cebel’in daima Direniş’i desteklediğini ve bundan sonra da Direniş’i desteklemeye devam edeceğini söylediğini belirtti.

 

 “Velid Canbolat Cebel bölgesinin her zaman Direniş’in hamisi ve destekçisi olduğunu, bundan sonra da böyle kalacağını ve asla onu arkadan hançerlemeyeceğini bir kez daha vurguladı” diyen Tallal Arslan, yaptıkları kısa görüşmede Canbolat’ın kendisine ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’ye Cebel’de sükunetin sağlanması konusundaki çabalarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

 

Talla Arslan, Velid Canbolat’ın, Hizbullah güvenlik yetkilisi Vefik Safa ile de görüştüğünü söylediğini aktardı.

 

Velid Canbolat, Hizbullah’ın telefon şebekesinin yasadışı ilan edilmesi ve havaalanı Güvenlik Müdürü Vefik Şukayr’ın görevden alınması konularında hükümet kararı çıkarılmasına sebep olan açıklamalarında havaalanı güvenlik yetkililerinin Hizbullah Güvenlik Sorumlusu Vefik Safa’dan emir aldığını iddia etmiş ve havaalanının devletin değil Hizbullah’ın kontrolünde olduğunu söylemişti.

 

Cebel bölgesinde 40’a yakın kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan çatışmalar sırasında Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Tallal Arslan, Canbolat’a bağlı silahlı milislerin silahlarını teslim etmesi karşılığında kendilerine dokunulmaması için arabulucu olmuş ve buradaki çatışmalar Canbolat’ın silahlarını teslim etmeyi kabul etmesiyle sona ermişti.