YDH-Hükümet yanlısı Lübnan Kuvvetleri Lideri Semir Ca’ca, katar görüşmelerinin başarısız olması durumunda Lübnan’a Arap barış gücü gönderilmesini istedi.

 

Alman haber ajansına demeç veren Lübnanlı Kuvvetleri adlı Hıristiyan grubun lideri Cemir Ca’ca, “Ben Arap barış gücü oluşturulmasını teklif ediyorum, arabulucularla ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları Komitesi ile bu konuda görüş alış verişinde bulundum” dedi.

 

Şu an Lübnan’da sükunetin bulunduğunu belirten Ca’ca, “eğer gerçek bir istikrar istiyorsak, benim bu teklifim ülkedeki güvenlik sorununun çözümü için en gerçekçi çözüm yoludur” diye konuştu.

 

Silah konusunun Katar’daki görüşmelerin gündeminde yer almadığını belirttiği için Hizbullah’ı görüşmeleri sabote etmekle suçlayan Ca’ca, “bu açıklamanın yarattığı tahribatı onarabilir miyiz bilemiyorum” dedi.

 

Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının yaşanan son çatışmalarla ilgili olarak düzenlediği olağanüstü toplantıda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal da Lübnan’a Arap gücü gönderilmesini teklif etmiş; ancak Suriye “şimdiye kadar Filistin konusunda neden Arap gücü göndermeyi önermediniz?” diyerek Suud el-Faysal’a tepki göstermişti.