YDH-Katar’da varılan anlaşma doğrultusunda Lübnan’da kurulacak ulusal birlik hükümetinin başbakanlığına el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri’nin seçilebileceği bildirildi.

 

Hükümet yanlısı 14 Martçı koalisyonun en büyük partilerinden Ketaib’in Lideri ve eski Lübnan Cumhurbaşkanı Emin Cumeyyil, Beyrut’taki ABD büyükelçisiyle yaptığı görüşmede ulusal birlik hükümetinin başbakanı olarak el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri’yi gösterdiklerini söyledi.

 

14 Mart koalisyonu olarak Sa’ad Hariri’yi başbakan adayı gösterdiklerini belirten Emin Cumeyyil, “Sa’ad Hariri, parlamentodaki en büyük grubun lideri, başbakan olarak seçilmesi kendisinin doğal hakkıdır ve biz de bu doğrultuda onu destekliyoruz” dedi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesi ise Başbakan Fuad Sinyora’ya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde 14 Martçı grupların yeni başbakan konusunda henüz bir isim belirlemediğini yazmıştı.

 

Öte yandan Katar’daki toplantıya katılan muhalif kanada mensup bir temsilci ise yeni başbakanı hükümet yanlısı grupların seçeceğini belirterek Fuadn Sinyora’nın ya da başka birinin seçilmesinin kendileri açısından önemli olmadığını söyledi.