YDH-Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından kurulacak ulusal birlik hükümetinin başbakanının çarşamba günü belli olacağı bildirildi.

 

Dün cumhurbaşkanlığına seçilen Mişel Süleyman’ın biran önce çalışmalara başlamak için tebrik törenlerini iptal ettiği ve kurulacak yeni hükümet konusunda istişarelere başladığı bildiriliyor.

 

Lübnan cumhurbaşkanlığı sarayı konuyla ilgili açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın yeni kurulacak hükümet konusunda çarşamba günü resmi görüşmelere başlayacağını ve yeni hükümetin başbakanının da Çarşamba günü belli olacağını belirtti.

 

Ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı konusunda Fuad Sinyora’nın isminin de geçtiği, ancak el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri’nin başbakanlığa seçilmesinin daha güçlü bir ihtimal olduğu ifade ediliyor.

 

Öte yandan bugün görevine başlayan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın Cumhurbaşkanlığı Muhafiz Alayı komutanlığına Albay Vedii Gaffari’yi tayin ederek ilk atamasını yaptığı bildirilirken, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın görüştüğü ilk yabancı devlet adamının da İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki olduğu açıklandı.