YDH-İsrailli parlamenterlerden Arieh Eldad, barış görüşmeleri çerçevesinde Golan’ı Suriye’ye vermek isteyenlerin idam edilmesi gerektiğini belirtti.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrail parlamentosu milletvekillerinden Arieh Eldad, Suriye ile barış görüşmeleri çerçevesinde Golan’ın Suriye’ye bırakılmasını gündeme getiren başbakan Ehud Olmert’i vatan hainliğiyle suçlayarak Golan’ın Suriye’ye iadesini söz konusu edenlerin idamla yargılanması gerektiğini söyledi.

 

Parlamentoda Golan’la ilgili oluşturulan özel lobide konuşan Arieh Eldad, Suriye ile barış görüşmeleri yürütenlerin yasalardaki vatan hainliğiyle ilgili maddeler kapsamında idam edilmeleri gerektiğini söyledi.

 

Eldad’ın bu ifadeleri diğer İsrailli parlamenterler tarafından sorumsuzca söylenmiş sözler olarak nitelendirilirken, İsrail’in eski başbakanlarından Benyamin Netanyahu da Golan’ın Suriye’ye iade edilmesine karşı olduğunu belirtti.

 

Siyasi gözlemciler, Türkiye’nin arabuluculuğunda sürdürülen Suriye İsrail barış görüşmelerinin ve Golan’ın Suriye’ye iadesi meselesinin, zaten bunalımlı olan İsrail kamuoyundaki gerginlikleri daha da arttıracağını ifade ediyor.