YDH-Sadr grubu Lideri Mukteda Sadr, ABD’nin Irak’la yapmak istediği anlaşma konusunda dini mercilerin karşıt tutumunun sevindirici olduğunu söyledi.

 

Bugün akşam saatlerinde Necef’teki bürosu aracılığıyla bir bildiri yayınlayan Mukteda Sadr, Irak hükümetini ABD ile imzalanacak uzun vadeli stratejik anlaşma konusunda uyararak “Dini mercilerin ABD ile Irak arasında uzun vadeli stratejik anlaşma imzalanmasını yasaklayan yazılı ve sözlü fetvaları son derece sevindiricidir” dedi.

 

Mukteda Sadr, bildirisinde Amerika’yla imzalanması düşünülen anlaşmanın Irak’a vereceği zararların halka anlatılması gerektiğini belirterek Irak parlamentosunun ve siyasi grupların da bu anlaşmaya tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

 

Mukteda Sadr, ayrıca halktan ABD ile yapılacak anlaşmanın lağvedilmesi için her hafta cuma namazlarından sonra protesto gösterileri düzenlemesini istedi.

 

Başta Ayetullah Sistani olmak üzere Irak’taki birçok dini merci, ABD ile Irak arasında stratejik anlaşma imzalanmasına karşı olduklarını belirten açıklamalarda bulunmuştu.