YDH-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, 14 Martçıların Fuad Sinyora’yı yeninden başbakanlığa seçmesinin hayret verici olduğunu söyledi.

 

Bugün Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın başbakanlık konusundaki istişare görüşmelerine katılan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Fuad Sinyora’nın yeniden başbakan seçilmesinin hayret verici olduğunu belirterek hükümette muhalefet olarak yer alacaklarını açıkladı.

 

Doha anlaşmasıyla yeni bir sayfanın açılmasının beklendiğini ancak Sinyora’nın başbakanlığa seçilmesinin geçmişteki ihtilafların devam edeceğini gösterdiğini söyleyen Mişel Aun, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’a üzerinde uzlaşmaya varılabilecek üç isim önerdiklerini ifade etti.

 

Hizbullah milletvekillerinden Muhammed Ra’ad da konuyla ilgili açıklamasında “Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’a Doha anlaşmasının uzlaşmayı öngördüğünü ve seçilecek başbakanın da bu özelliklere sahip olması gerektiğini söyledik. Seçilecek başbakan hileden uzak, dürüst, yükümlülüklere bağlı biri olmalı, Direniş’in silahını desteklemeli ve yabancı müdahalelere karşı çıkmalı” dedi ve Cumhurbaşkanına başbakanlık için herhangi bir isim önermediklerini söyledi.

 

Emel Hareketi de Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’la başbakanlık konusunda yapılan istişare görüşmeleri sırasında Fuad Sinyora’yı önermediğini açıkladı.

 

Lübnanlı siyasi gözlemciler, 14 Martçıların Fuad Sinyora’yı yeniden başbakanlığa aday göstermesinde ABD ve Suudi Arabistan’ın telkinlerinin etkili olduğunu belirterek ABD ve Suudi Arabistan’ın Lübnan konusundaki politikalarının başarısız olmadığı yönünde bir izlenim oluşturmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

 

Fuad Sinyora’nın siyasi danışmanlarından Rıdvan es-Seyyid de Doha anlaşmasının sadece bir ateşkesten ibaret olduğunu açıklamıştı.