YDH-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Irak’ın İslam dünyası istikametinde ilerlediğini belirtti.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi’yi kabul eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Irak’ın zorba politikaların dairesinden çıkarak İslam dünyası istikametinde ilerlediğini belirtti.

 

Irak’ın büyük bir kültüre ve medeniyete sahip olmasından dolayı bölgede çok etkili bir rol oynayabileceğini söyleyen Ahmedinejad, “Bu yüzden düşman, Irak’ın emperyalizm karşıtı bir üsse dönüşmesini engellemeye çalışmaktadır” dedi.

 

Düşmanların Irak’taki politikalarının yenilgiye uğramasından dolayı büyük bir panik içinde bulunduğunu söyleyen Ahmedinejad, “Irak halkı son derece zorlu şartlardan geçerek aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemektedir” diye konuştu.

 

“Allah’a tevekkül, Irak halkının ve hükümetinin duruşu ve merceiyetin tedbirleri sayesinde Irak’ta şartlar değişmeye başlamıştır” diyen İran Cumhurbaşkanı, “On yıl önce dinsiz ve fasit bir diktatör, ülkeyi sömürüye sürüklemişti; ancak şimdi işin başında mümin ve devrimci kardeşler bulunmaktadır, sadece bu bile şartların değiştiğinin göstergesidir” dedi.

 

İran’la Irak’ın derin tarihi ilişkilerinin bulunduğunu belirten Ahmedinejad, “Irak’ın güvenliği ve gelişmesi, İran’ın güvenliği ve gelişmesidir” dedi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi de İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Irak’a yaptığı ziyaretin Irak tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu belirterek bu ziyaretin Irak’taki siyasi gruplar arasındaki bütünlüğü güçlendirdiğini söyledi.