Irak'ın eski başbakanlarından İbrahim Caferi'nin partisinin bugün resmen kurulduğu Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
05 Aralık 2008 · 01:00

Irak'ın eski başbakanlarından İbrahim Caferi'nin partisinin bugün resmen kurulduğu

YDH-Irak'ın eski başbakanlarından İbrahim Caferi'nin partisinin bugün resmen kurulduğu belirtildi.

YDH-Irak'ın eski başbakanlarından İbrahim Caferi'nin partisinin bugün resmen kurulduğu belirtildi.

 

Fars haber ajansına demeç veren İbrahim Caferi'nin siyasi danışmanı Cevad Talib, eski Irak Başbakanı İbrahim Caferi'nin bugün resmen kurulan partisinin adının "Ulusal Hareket" olduğunu açıkladı.

 

Yeni partinin alanında uzman kişilere yer verdiğini belirten Talib, mezhepçilikle mücadele ve ABD ile yapılacak anlaşmaya karşı çıkmanın Ulusal Hareket'in en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

 

İbrahim Caferi'nin yeni partisinin Sadr grubu ve Fazilet Partisi ile de görüşmeler yürüttüğünü belirten Talib, yeni partinin yapılacak il meclisi seçimlerine ayrı bir listeyle katılacağını ifade etti.

 

İbrahim Caferi'nin Dava Partisi'yle ilişkilerine dair bir soruyu da cevaplayan Talib, "Sayın Caferi, Dava Partisi'nin kimsenin malı olmadığına inanıyor. Dava partisinin hedeflerine inanan herkes bu partinin içerisinde yer alabilir. Dolayısıyla Sayın Caferi, yeni bir parti kurmanın Dava Partisi'ne karşı olmak anlamına gelmediğini düşünmektedir" dedi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 25.09.2026 00:04 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/5042/irak-in-eski-basbakanlarindan-ibrahim-caferi-nin-partisinin-bugun-resmen-kuruldugu