YDH-Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Mahdi Akif, bölgedeki tüm sorunların ABD’den kaynaklandığını belirterek Washington’la hiçbir görüşmelerinin söz konusu olmadığını açıkladı.

 

Kuveyt’te yayınlanan er-Rey gazetesine demeç veren Müslüman Kardeşler genel Mürşidi Mehdi Akif, ABD Dışişleri Bakanlığı ile gizli görüşme yaptıkları yönündeki iddiaları da yalanladı.

 

Bölgede yaşanan tüm sorunlardan ve bölge halkının çektiği sıkıntılardan ABD’yi sorumlu tutan Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Mehdi Akif, “ABD içerideki istibdadı (Hüsnü Mübarek rejimini) ve Siyonistlerin Filistinlilere yönelik saldırılarını desteklemektedir” dedi.

 

Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Mehdi Akif, Amerikalı araştırmacılarla, gazetecilerle, düşünürlerle ve ABD halkının temsilcileri olarak gördükleri Kongre üyeleriyle görüştüklerini ancak ABD Dışişleri Bakanlığıyla ya da resmi yetkilileriyle gizli görüşmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

 

Mısır’da yayınlanan el-Ehram gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Müslüman Kardeşler örgütü ile görüşmek istediğini yazmıştı.