YDH-İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Nesim Nısr’ın serbest bırakılmasının Hizbullah için yeni bir zafer anlamına geldiğini yazdı.

 

Haaretz gazetesi, 2006 yılındaki Temmuz savaşında öldürülen İsrail askerlerinin cesetlerine karşılık Hizbullah hesabına casusluk yaptığı için 2002 yılından beri İsrail’de cezaevinde tutulan Nesim Nısr’ın serbest bırakılmasının Hizbullah açısından yeni bir zafer olduğunu belirtti.

 

Nesim Nısr’ın Lübnan’a teslim edilmesinin Lübnanlılarda kendilerini koruyan tek gücün Hizbullah olduğu yönünde bir kanaat yarattığını yazan Haaretz, İsrailli yetkililerin Nesim Nısr’ı sadece basit bir ajan olarak gördüğünü ifade etti.

 

Lübnan’a teslim edildikten sonra Hizbullah yetkilileri tarafından karşılanan Nesim Nısr ise yaptığı açıklamada Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a ve Lübnan İslami Direnişi’ne teşekkür ettiğini belirterek diğer Lübnanlı esirlerin de en kısa sürede ülkeye dönmesini umduğunu söyledi.

 

Yahudi bir anne ile Lübnanlı Müslüman bir babanın çocuğu olan nesim Nısr, İsrail’e gittikten sonra burada Yahudi bir kadınla evlenmiş ve İsrail vatandaşlığına geçmişti.

 

İsrailli bir subayın Lübnan’da Hizbullah tarafından yakalanması üzerine Hizbullah hesabına casusluk yaptığı anlaşılan Nesim Nısr, mahkemede İsrail vatandaşlığını reddederek Lübnanlı olduğunu ifade etmişti.

 

Nesim Nısr 6 yıldır İsrail’de cezaevinde bulunuyordu.