YDH-İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin 1980’li yıllarda Avrupa’daki Filistinlilere yönelik terörist saldırılardan sorumlu Mossad ajanı olduğu açıklandı.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin Mossad ajanı olarak çalıştığı yıllardaki meslektaşlarıyla görüşen Sunday Times gazetesi, Livni’nin 1980’li yıllarda Avrupa’daki Filistinlilere yönelik terörist saldırılardan sorumlu Mossad ajanı olduğunu yazdı.

 

Ehud Olmert’in istifa etmesi durumunda başbakanlığın en güçlü adaylarından biri olan Tzippi Livni’nin Paris’te Mossad ajanı olarak görev yaptığı dönemde Mossad’ın Avrupa başkentlerindeki Filistinlilere düzenlediği terörist saldırıları koordine ettiğini yazan gazete, Livni’nin Filistin Kurtuluş Örgütü üyesi Memun Mureyş’in 21 Ağustos 1983’te Atina’da öldürülmesinde de önemli rolü bulunduğunu belirtti.

 

İsrail ordusundan teğmen rütbesindeyken ayrılıp hukuk öğrenimine başladığını belirten Sunday Times, o yıllarda Moosad’a katılan Livni’nin Avrupa’ya gittikten sonra Filistinlileri izlemekle görevlendirildiğini yazdı.

 

Tzippi Livni’nin Mossad’da görev yaptığı yıllara ilişkin hiçbir söz söylemediğini belirten gazete, Livni’nin Mossad’daki hizmetlerine ilişkin bilgilerin onun Avrupa’da bulunduğu yıllarda birlikte çalıştığı Mira Gal tarafından açıklandığını ifade etti.

 

“Eğer hata yapıp yakalansaydım, bunun İsrail için siyasi bir faciaya sebep olacak sonuçları olurdu” diyen Mira Gal, halen Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin yardımcısı olarak görev yapıyor.