YDH-Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Şeyh Mahir Hammud, el-kaide bağlantılı örgütlerin Lübnan’daki faaliyetlerinin kaygı verici olduğunu söyledi.

 

Sayda’daki Kudüs Camii İmamı Şehy Mahir Hammud, el-Kaide bağlantılı örgütlerin Lübnan’daki faaliyetlerinin kaygı verici olduğunu belirterek el-Kaide lideri Usame bin Ladin’e ve yardımcısı Eymen ez-Zevahiri’ye bir mektup gönderdiğini ve onlardan Lübnanlı Sünnilere saldırmamalarını istediğini söyledi.

 

Şeyh Mahir Hammud, Usame bin Ladin ve Eymen Zevahiri’nin hükümetin ilahi hükümlere göre yönetilmediği belirterek Lübnan’da Sünniliği temsil edenleri Sünni olarak görmediğini belirtti.

 

Ülkede yaşanan son olaylara da değinen Şeyh Mahir Hammud, “bazı grupların iddialarının aksine Direniş’in silahı Lübnan içinde kullanılmamıştır. Son yaşanan olaylar, yasadışı hükümetin aldığı yanlış karara gösterilmiş bir tepkiydi” dedi.

 

Nesim Nısr’ın serbest bırakılmasının da Hizbullah’ın yeni bir siyasi zaferi olduğunu belirten Şeyh Mahir Hammud, “Nesim Nısr’ın serbest bırakılması, Seyyid Hasan Nasrullah’ın doğru sözlülüğünün bir göstergesidir; çünkü o Hizbullah’ın elinde Siyonistlerin ceset parçalarının bulunduğunu açıklamıştı” dedi.